Voordelen van Wireless

By | 2 november 2015

Wireless internet wordt enorm veel gebruikt. Zowel in privésferen als in het bedrijfsleven heeft het wifi een enorme vlucht genomen. Hieronder vind je wat voordelen van wireless op een rijtje.

Flexibiliteit

Een belangrijk voordeel van draadloos internet is de grote flexibiliteit. Je kunt veel verschillende apparaten tegelijk gebruiken en je bent niet gebonden met allerlei kabels. Geen geruzie meer wie er het eerst achter de computer mag om iets op te zoeken op internet. Nee, iedereen pakt zijn eigen smartphone erbij en zoekt op wat hij wil weten. Ook in het bedrijfsleven is deze grote flexibiliteit zichtbaar. Je kunt op een gemakkelijke manier gebruik maken van flexplekken. Of wanneer men zit te vergaderen in een vergaderruimte, kan iedereen met zijn laptop daar aangesloten zijn op het netwerk.

Lagere kosten

Omdat je bij wireless internet geen bekabeling nodig hebt, kan dit leiden tot een flinke kostenbesparing. Nu zal dit in een huishouden niet zo’n vaart lopen, omdat je daar niet heel veel bekabeling nodig hebt. Maar wanneer je een groot kantoor hebt met vele werkplekken die allemaal aangesloten moeten zijn op het internet, gaat het al snel om vele meters kabel. Ook hoeven deze kabels niet meer te worden onderhouden. Daarnaast is een draadloos internet veel makkelijker om aan te leggen.

Makkelijk samenwerken

Omdat je op een makkelijke manier verbonden bent met het netwerk, is het ook makkelijk om met elkaar samen te werken. Denk aan studenten die met elkaar samenwerken, maar ook in het bedrijfsleven waar verschillende disciplines bij elkaar komen. Het kan zelfs levens redden wanneer hulpdiensten op deze manier makkelijker met elkaar verbonden zijn.

Ook buiten te gebruiken

Een ander voordeel van een wifi-verbinding is dat je deze ook buiten kunt gebruiken. Bij mooi weer neem je de laptop of tablet mee de tuin in en kun je heerlijk buiten werken.