Toepassingen voor Wireless

By | 2 november 2015

Draadloos netwerkEr wordt steeds meer gebruik gemaakt van wireless internet, oftewel van een wifi-verbinding. Het is een makkelijke manier om zonder kabels gebruik te maken van internet op al je apparaten. De term wifi geeft aan dat het gaat om een draadloos netwerk met een certificatielabel. Hier bespreken we verschillende mogelijkheden van wireless, die aangeven dat in deze maatschappij het onmisbaar is geworden.

In woningen

In bijna iedere woning wordt gebruik gemaakt van het wifi-netwerk. Tegenwoordig zijn modems standaard uitgerust met deze mogelijkheden. Mensen hebben steeds meer apparaten waarop ze gebruik maken van internet. Het is niet alleen meer de computer, maar ook de laptop, de tablet, de smartphone en ga zo maar door. Dan is het erg fijn dat niet ieder apparaat met een kabel aangesloten hoeft te worden op de modem, maar dat ze via signalen door de lucht allemaal tegelijkertijd verbonden zijn.

Voor bedrijven

Ook binnen bedrijven wordt steeds meer gebruik gemaakt van wireless internet. Met name binnen de horeca vind je dit heel veel. Restaurants bieden klanten gratis wifi aan. Ook vakantieparken hebben vaak verschillende hotspots waar je je gratis kunt aansluiten op het wifi. Vliegvelden hebben ook vaak verschillende hotspots op het terrein. Maar ook steeds meer bedrijven bieden wifi aan aan hun klanten die in het pand komen.

In de zorg

Een andere tak waar wireless internet in opkomst is, is de zorg. Wat is er makkelijker dan om direct aan het bed van de cliënt het dossier bij te kunnen werken? Op die manier kan de werkdruk in de zorg worden verlaagd. Ook vinden veel patiënten het fijn om gebruik te kunnen maken van wireless internet. Op die manier kunnen ze eenvoudig het contact met het thuisfront onderhouden. Daarnaast breidt het de mogelijkheden uit van wat je kunt doen tijdens het in bed moeten liggen.