Hoe kan ik Fiber thuis krijgen?

By | 2 november 2015

Door heel Nederland wordt steeds meer fiber aangelegd. Overal wordt dit uitgevoerd door Reggefiber. Zij werken wijk voor wijk, dorp voor dorp, heel Nederland door. Alleen als dit is aangelegd bij jou in de wijk kun je fiber in huis krijgen. Op de site van iedere provider die glasvezel aanbiedt, kun je checken of het bij jou thuis al mogelijk is om fiber te krijgen. Wanneer je al jaren op een bepaald adres woont, kan het je niet zijn ontgaan wanneer men de fiber heeft aangelegd. Straten moeten worden opengebroken om de glasvezelkabels te kunnen neerleggen in de grond. Ook krijgt ieder huishouden standaard een verbindingskabel tot aan de voordeur.

En nu tot in de woning

Zoals gezegd wordt de fiber aangelegd tot aan de voordeur. Enige tijd voordat men hiermee aan het werk gaat, ontvangen de bewoners een brief met daarin het aanbod om gratis de fiber tot in huis aangelegd te krijgen. Deze wordt dan geïnstalleerd waar je het wil, meestal is dat in de meterkast. Er wordt dan een speciaal modem geplaatst waarop de glasvezel wordt aangesloten. Wanneer de glasvezel al wel in de straat ligt, maar niet in de woning, hebben de vorige bewoners ervoor gekozen om geen gebruik te maken van dit aanbod. Je kunt dan alsnog het fiber laten doortrekken tot in de woning, maar dan zal je er wel voor moeten betalen.

Abonnement

Met alleen de modem van de glasvezel ben je er nog niet. Nu is het zaak om een provider te kiezen bij wie je een abonnement wilt afsluiten voor het gebruik van de glasvezel. Zodra je dit hebt gedaan, krijg je een pakket van hen met daarin de router. Deze kun je zelf installeren of je kunt het laten doen. Pas wanneer deze router is aangesloten op de modem van de glasvezel, kun je in huis gebruik maken van fiber.